Tien Tips – om de winteravonden door te komen

Tien Tips – om de winteravonden door te komen

knus_bij_het_haardvuur_400Het klinkt zo heerlijk: lekker de hele avond onder een dekentje op de bank en urenlang series kijken. En dat is het natuurlijk ook, maar om nu vier maanden lang op de bank te hangen? Naaaah. Soms wil je er ook gewoon even lekker op uit of iets anders leuks doen! Ik geef jullie tien tips om de winteravonden door te komen. :)

1. Samen pizza makenpizza

Niets is leuker dan samen in de keuken staan. Zeker als je pizza maakt! Je kunt het deeg zelf maken, maar een pakje van Koopmans werkt net zo goed. Gewoon beleggen met alles wat je zelf lekker vindt!

2. Maak je eigen spabad

Je hoeft echt niet naar een sauna of een spa om jezelf helemaal te ontspannen. Dit kan toch ook gewoon thuis? Zet je telefoon, computer en televisie uit en de verwarming een graadje hoger. Doe wat kaarsjes aan in de badkamer en ga lekker uitgebreid in bad. Maskertje in je haar, maskertje op je gezicht, en daarna je huid scrubben. Heerlijk!

3. Deel je huis opnieuw inherinr

Staan de bank, tafel, en de kast al een eeuwigheid op dezelfde plek? Gooi de boel eens een keer helemaal om! Je inrichting veranderen geeft het gevoel alsof je weer een nieuw huisje hebt. Geen behoefte om alles om te gooien? Probeer dan eens wat te veranderen aan de accessoires die je hebt, of maak een knus plekje in een hoek van de kamer. Zo is je huisje helemaal winterklaar!

vakantie4. Maak een fotoboek van je vakantiefoto’s

Altijd leuk om je vakantiefoto’s nog eens terug te kijken. Jammer alleen dat we tegenwoordig alles alleen op onze telefoon en computer laten staan. Hoe leuk is het om weer eens een fotoboek te maken? Alle foto’s nog eens bekijken en het boek volschrijven met jouw eigen herinneringen. Even terug naar die warme zomermaanden!

5. Picknick in huispicknickmand

Ideaal voor een romantisch avondje. Leg een dikke deken op de grond, maak lekkere hapjes, zet kaarsjes neer en zet een lekker muziekje op. Wijntje erbij, en de perfecte avond is begonnen. Kerstmuziek toegestaan!

Pyjamaparty6. Pyjamaparty

Good old times! Weet je het nog, die slaapfeestjes van vroeger? Beleef ze gewoon nog een keer! Nodig al je vriendinnen uit, klets elkaar de oren van het hoofd en kijk de beste films met de lekkerste mannen. Vroeger met een glas limonade in de hand, nu gewoon lekker met een flink  glas wijn. Cheers!

7. Kerstmarktkerstmarkt

Toch zin om de deur uit te gaan? Geen probleem. In de wintermaanden is er bijna in iedere stad wel een kerstmarkt te vinden. Lekker rondstruinen, Glühwein of warme chocolademelk drinken en wafels eten. De kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht schijnen echte aanraders te zijn.

speculaasmuffins8. Bak je favoriete muffins

Deze bijvoorbeeld, van Foodgloss: speculaasmuffins! Niets is lekkerder dan de geur van muffins in de oven. Deze met speculaas zijn al helemaal goddelijk! Je kunt er natuurlijk ook gelijk een high tea van maken met je vriend of vriendinnen. In je eentje alles opeten is ook weer zo wat. :)

9. Maak een rondje in een Tuktuktuktuk

Een Tuktuk? Jawel, een tuktuk! Toen ik deze tegenkwam barstte ik in lachen uit. Maar wat vet is dit! Lekker met een warm dekentje over je benen en een warme chocolademelk in de hand een rondje maken door de stad. Check bijvoorbeeld deze link.

blog10. Begin je eigen blog of website

Natuurlijk een tip die niet kan ontbreken. Wanneer je je verveelt en geen zin hebt om naar buiten te gaan, is soms niets fijner dan lekker met je laptop op schoot op de bank kruipen. Altijd al je eigen site willen starten? Doe het gewoon. Niets is leuker dan je eigen projectje!

Hopelijk geeft dit genoeg ideeën om de winteravonden door te komen. Wat doen jullie het allerliefst op een winteravond?

Liefs


8 thoughts on “Tien Tips – om de winteravonden door te komen

    1. kimziej Post author

      Oeh ja, haar boeken zijn zo leuk! Heb ze allemaal al gelezen, maar misschien is dit wel een goed moment om gewoon weer helemaal opnieuw te beginnen ;)

    1. kimziej Post author

      Haha, dat is het voordeel dan weer van Curaçao, heerlijk! Alhoewel ik de winterse kou soms ook wel iets vind hebben. :) Gelukkig kan een spa altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>