Recept: Risotto met Geitenkaas

Recept: Risotto met Geitenkaas

risottoVan kaas word ik blij, en geitenkaas is mijn favoriet. Liefst zou ik ermee ontbijten, lunchen en avondeten. En een stukje tussendoor. Maar dat is misschien wat overdreven.

Om mijn passie met jullie te delen, bij deze mijn favoriete recept!

Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 preien, gesneden in ringen
300 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
200 gram geitenkaas, in kleine stukjes gebrokkeld
2 rode paprika, in kleine stukjes
6 stukjes zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de preiringen ongeveer vijf minuten op laag vuur.
Schep de risotto erdoorheen en bak deze ongeveer één minuut mee.
Voeg ongeveer 500 ml bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de risotto. Voeg hierna telkens een scheut bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit  totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15 á 20 minuten. Haal de pan van het vuur af en meng de stukjes paprika, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas erdoor.

En oh ja, voor de echte diehard kaasliefhebbers is de Monchoutaart á la Kimziej ook heel geschikt als dessert.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>