Recept: Pannenkoeken!

Recept: Pannenkoeken!

PannenkoekDenken jullie ook nog wel eens terug aan de tijd dat je intens gelukkig werd wanneer er een dikke stapel versgebakken pannenkoeken op tafel verscheen, om ze vervolgens te kunnen besmeuren met een flinke lading stroop en suiker? Heerlijk! Omdat je voor pannenkoeken nooit te oud bent, geef ik jullie vandaag een aantal ideeën á la Kimziej waar de pannenkoeken van oma niet tegenop kunnen (denk ik).

Back to basic
Om te beginnen het basisrecept. De pakjes van Koopmans zijn prima, maar het beslag helemaal zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder.
Voor zes pannenkoeken kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:
250 gram bloem, 3 eieren, 500 ml melk (volle melk is het lekkerst), een snufje zout en roomboter om in te bakken. Om te mixen kun je het beste een handmixer gebruiken.

Doe de bloem en het snufje zout bij elkaar in een grote zeef en schud deze uit boven een grote kom. Voeg vervolgens de eieren en 1/5 van de melk toe en mix het tot een glad geheel. Voeg tijdens het mixen langzaam de rest van de melk toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Raar maar waar: wanneer je wil dat je pannenkoeken lekker luchtig worden, kun je er een flinke scheut spa rood aan toevoegen.

Dat klinkt al lekker! Het bakken van een pannenkoek is eigenlijk een peulenschilletje. Laat een koekenpan heet worden op het vuur en laat er vervolgens een klontje boter in smelten. Met een soeplepel kun je een schep beslag in de pan gieten. Haal de pan hierbij van het vuur, giet het beslag er langzaam in en draai de pan rond, zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Je kunt de pannenkoek omdraaien als de randjes een beetje omhoog komen en de bovenkant er niet meer vochtig uitziet. That’s it!

En dan…
Het beleg! Stroop, poedersuiker, kaas en spek zijn natuurlijk altijd lekker, maar die kennen we nu wel. Tijd voor wat origineels! Wat dachten jullie van:

- dun laagje Nutella (of speculoospasta) en brokken speculaasKroontje
– geitenkaas, walnoten, appelpartjes en honing
– pesto, mozerella, pijnboompitjes
– vanillekwark met aardbeien
– geraspte kokos met ananas en chocoladesnippers
– plakjes banaan en honing
– kruidenroomkaas, zalm en rucola
– appelstroop en kaas
– rucola, parmaham en mozerella (evt. + pesto)
– warme appelpartjes met rozijnen, kaneelijs
– brie, honing, bosuitjes en walnoten
– pizzapannenkoek! Met italiaanse kruiden, tomatenpuree, mozerella, tomaat, paprika en wat je maar graag op een pizza lust.

Ik zeg: aan de slag! Mijn favoriet is denk ik de pannenkoek met geitenkaas, walnoten, appel en honing. Maar zoals bekend is alles met geitenkaas mijn favoriete maaltijd. ;) Wat is jullie favoriet?


2 thoughts on “Recept: Pannenkoeken!

  1. annethomaes@hotmail.com'Anne

    Heel gaaf wat je allemaal schrijft! Het is lang geleden maar door deze verhaaltjes haal ik veel leuke herinneringen op!! Ballonnen oplaten in de lucht met een kaartje eraan waar we de naam michael jackson op schreven en dan lachen omdat we dachten dat andere mensen dat gingen geloven wanneer deze in een tuin belandde…. vraag me af of jij je dit ook nog herinnerd… maar super wat je doet!! Heel veel succes ermee

    1. kimziej Post author

      Haha Anne, dankjewel! Inderdaad heel erg lang geleden, maar nu je het zegt herinner ik het me weer helemaal! Wat een lol hebben we daarmee gehad. Misschien moet ik daar maar eens over schrijven, haha! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>