Recept: Couscous á la Kimziej

Recept: Couscous á la Kimziej

couscoussalade
Zoals jullie wellicht weten eet ik de laatste tijd wat minder brood en probeer ik wat vaker te lunchen met andere producten. Deze week at ik een aantal keer couscous met verschillende ingrediënten. Het recept wat ik vandaag aan jullie laat zien, vond ik toch wel het allerlekkerst. Je kunt deze salade ook gemakkelijk een dag van tevoren maken. Ideaal dus voor op school of op je werk!

Wat heb je nodig?

Voor één persoon
– 60 gram couscous
– 1/4 groentebouillonblokje
– rozijnen
– fetakaas
– pompoenpitten of andere noten of zaden
– tomaat
– komkommer
– halve avocado

ingrediënten
Hoe maak je het?

Doe de couscous met het bouillonblokje in een bakje. Giet er kokend water overheen, zodat de couscous onder een laagje water staat.
couscous

Voeg een handje rozijnen toe en laat dit samen ongeveer vier minuten staan totdat de couscous lekker zacht is en al het vocht heeft opgenomen.

Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. De avocado kun je verticaal om de pit heen snijden. Als je de twee stukken dan van elkaar afdraait, kun je de avocado gemakkelijk halveren. Ik schraap de inhoud van de avocado er altijd uit met een lepel. Net zo makkelijk!
groente snijden

Voeg al deze ingredienten samen op een bord. Maak de couscoussalade af met de fetakaas en pompoenpitten.

couscoussalade

Easy peasy, klaar is Kimziej! ;) Eet smakelijk!

Weten jullie nog lekkere ingrediënten voor een couscoussalade? Post ze in een reactie! :)

Liefs


6 thoughts on “Recept: Couscous á la Kimziej

  1. anniek.andringa@hotmail.nl'Anniek

    Lekker zeg, je foto’s zien er ook goed uit! Ik eet zelf ook vaak wat anders dan brood voor mijn lunch, maar meestal doe ik dat gewoon met de restjes die we nog hebben. De ene keer maak ik een lekkere pastasalade, de andere keer bak ik wat groentes op en maak daar een samen met een home made sausje iets lekkers van, of ik bak bijvoorbeeld banaanpannenkoekjes. Ook erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>