Over Kimziej

Wie is toch dat meisje die van die gekke verhalen schrijft? Het antwoord is dan eindelijk daar. Kim, 23 zomers jong, fruit-veelvraat, chronisch nagellakker. Bijna altijd vrolijk en nooit boos. Nou ja, heel soms dan. Maar dan gaat het meestal om het openbaar vervoer wat me even in de steek laat.
Sinds mijn zus me voor de grap een keer ‘Kimziej’ noemde toen ik 13 was, is dit sindsdien ongeveer mijn tweede voornaam geworden. Waar het precies op slaat? Geen flauw idee. Maar ik denk dat het bedoeld was als een soort Jay-Z, maar dan dus Kim-Z. En dan dus op z’n Hollands geschreven. ;)

Thuis

Een gezin met drie kinderen. En ik de jongste. Ik groeide op in de Biesbosch, tussen de schaapjes en de paarden en de koeien en de helaas altijd overheersende mestgeur. Tja, het went. Hoewel we gewoon in een rijtjeshuis woonde, voelde ik me echt een klein boerinnetje. Lekker met de laarzen door de modderplassen stampen, door de weilanden rennen en vissen vangen in de sloot. Of varen met het roeibootje wat we later kochten. Good old times!
Toen ik tien jaar was verhuisden we naar Zeeuws-Vlaanderen, waar ik wederom tien jaar woonde. Na het afronden van mijn middelbare school was het tijd voor het veelbelovende studentenleven.

Psychologie

In september 2010 startte ik met mijn studie Psychologie aan de Radboud Universiteit. Samen met 546 andere guppies dacht ik de komende jaren de leukste psychologische feitjes en Quest-achtige weetjes in mijn bezit te krijgen. De waarheid bleek iets anders, maar daarmee niet minder leuk. Inmiddels heb ik mijn bachelordiploma behaald en ben ik gestart aan de master gedragsverandering, welke vooral gericht is op het ontwerpen, uitvoeren en testen van sociaal-psychologische interventies. Hartstikke interessant! Deze zomer hoop ik deze master afgerond te hebben.

Wat niemand verder weet … 

  • Ik maak de hele dag lijstjes. Van boodschappenlijstjes tot to-dolijstjes. Ik weet niet precies waarom, want ik ben bijna nog meer tijd kwijt aan het opschrijven van dat alles dan met de uitvoering ervan. Maar het is gewoon heel fijn om dingen af te strepen. Het is zelfs zo erg dat ik soms iets onderaan m’n lijstje schrijf wat ik extra gedaan heb om het vervolgens gelijk door te strepen.
  • Ik verbeeld me vaak tijdens het koken dat ik een kookprogramma presenteer
  • Ik houd van krentenbollen met smeerkaas
  • En van amaretto
  • Ik heb al zoveel bijbaantjes gehad dat ik ze niet eens meer allemaal kan herinneren
  • Ik ben wat impulsief
  • Ik gebruik voor alles wat ik typ het lettertype calibri light. Als ik voor mijn studie iets moet inleveren wat per se in Times New Roman moet staan, typ ik het alsnog eerst in calibri light om het op het allerlaatste moment aan te passen. Geen idee waarom, het ziet er denk ik gewoon een stuk vrolijker uit. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>