Online versus Offline shoppen

Online versus Offline shoppen

We hebben het de laatste tijd allemaal wel in het nieuws voorbij zien komen: de één na de andere winkel sneuvelt en langzamerhand beginnen de winkelstraten eruit te zien als gatenkaas. Erg zonde, vind ik zelf. Maar aan de andere kant draag ik er zelf net zo hard aan bij. Sinds ik full-time werk bestaat het weekend meestal uit het huishouden, boodschappen doen, sporten en familiebezoekjes en veel tijd om eens lekker te shoppen is er eigenlijk niet meer.

In mijn studententijd was dat wel anders: eigenlijk was er weinig verschil tussen doordeweekse dagen en het weekend: ik studeerde, sprak af met vriendinnen, shopte wat, en daar was eigenlijk altijd tijd genoeg voor. Met 10 minuten fietsen naar de binnenstad is het ook wel erg aantrekkelijk om tussendoor even te shoppen!

Ik woon nu verder van de stad en werk veel. Wanneer er nu een vlaag van koop-drang omhoog komt zal ik eerder m’n telefoon erbij pakken en m’n online winkelmandje bij Sacha of Zalando vullen.

Toch is die beleving anders dan ‘echt’ shoppen. Je kan de stoffen niet voelen, het leer niet ruiken… Laatst bestelde ik een jurkje wat er op de afbeelding fantastisch uitzag. Toen ik het pakketje ontving en het jurkje paste, bleek het gemaakt te zijn van een stofje dat leek op een soort crêpe papier. En ik dacht, okéé.. is hiervoor de pakketbezorger 2x bij mijn huis langs geweest op twee verschillende dagen om het pakket uiteindelijk bij de buren af te leveren? Het blijft toch ook wel weer een gedoetje, dat online bestellen.

Ik moet zeggen dat ik wel altijd erg tevreden ben over de schoenen die ik bij Sacha bestel. Ze zijn eigenlijk altijd precies zoals ik had verwacht en zitten altijd goed. Daar word ik blij van! Ondanks dat ik liever off-line schoenen koop, durf ik het bij Sacha zeker wel aan om online te bestellen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>