Lekker wegdromen: mijn droomhuis

Lekker wegdromen: mijn droomhuis

velux2

Droom jij wel eens over je eigen droomhuis? Over een villa op het platteland, of misschien juist wel over een royale stadswoning in hartje centrum? Om eerlijk te zijn heb ik nooit een concreet beeld voor ogen gehad hoe mijn droomwoning er precies uit moet zien. Na vier jaar in een studentenkamertje te hebben overleefd van tien vierkante meter, was ik allang blij dat ik geen keuken, douche of toilet meer hoefde te delen met veertien anderen. En die ruimte, heerlijk! Je kunt je voorstellen dat een heel appartement voor jezelf (of nou ja, met z’n tweetjes) een hele verademing is na zo’n studentenkamertje.

Nu J. en ik een jaar samenwonen en ik bijna klaar ben met mijn studie, denken we steeds meer na over ons volgende huis. Over een aantal jaar willen we een huis gaan kopen in plaats van huren, en dan is het natuurlijk leuk om alvast weg te dromen bij alle mogelijkheden!

velux1Veel licht in huis

Wat ik vooral belangrijk vind aan een woning is dat er veel licht in huis is, bijvoorbeeld door witte muren en grote brede ramen. Toen ik klein was, had ik mijn eigen zolderkamer waar een dakraam in werd geplaatst. Supergaaf vond ik het om te zien hoe de oude rommelzolder werd omgetoverd tot mijn eigen paleisje! Ik had ook een VELUX rolgordijn met print, wat het helemaal afmaakte. Het is me opgevallen dat VELUX deze nog steeds verkoopt, hier bijvoorbeeld. Verder vind ik het belangrijk dat een huis er opgeruimd uitziet en veel rust uitstraalt, bijvoorbeeld door in het interieur veel grijstinten te gebruiken. Ook ben ik dol op meubels van steigerhout. Maakt het toch allemaal net wat natuurlijker en minder strak.

En waar dat huis dan staat? Dat maakt me helemaal niets uit. Als ik J. en konijn Suus maar mee mag nemen! ;)

Liefs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>