Kimziej ontdekt Utrecht

Kimziej ontdekt Utrecht

Oudegracht

Vorige week vrijdag sprak ik met mijn nichtje Roos af in Utrecht. Toen we allebei nog in het verre Zeeland woonden, spraken we elkaar wekelijks. Nu, wonend in verschillende plaatsen en een studie verder, is het toch een stukje lastiger om elkaar met grote regelmaat te blijven zien. Een keer in de zoveel tijd spreken we af en gaan we ook echt iets leuks doen: stappen, een hapje eten, of een meedoen aan een hardloopwedstrijd (nou ja… leuk? Laatste keer was toch wel bloed, zweet en tranen!).

Na een lange dag vol met werk, studie, en stage spraken we in Utrecht af om eens een hapje te eten, een biertje te drinken en eens even goed bij te praten. Want praten, dat kunnen we als geen ander! Oma zei altijd dat we zo leuk samen giechelden toen we klein waren. En ja, stiekem doen we dat nog steeds ;).
We besloten te gaan eten aan de gracht. Echt beschamend, maar ik was dus nog nooit echt in de binnenstad van Utrecht geweest. Vaak zat ben ik er gestrand op het statiofoto1n, maar het is nooit in me opgekomen om ook even de stad in te wandelen. Superzonde!
We aten bij Humphrey’s, welke verstopt zat onder een trapje aan de gracht. Ik vermoedde dat het een klein zaakje was omdat het zo verstopt zit, maar niets is minder waar: een enorm ondergronds en kolossale ruimte bleek onder de grond te zitten. Supertof!

We aten broodjes met aiolie en als hoofdgerecht nam ik een Shepherd’s Pie met geitenkaas, linzen en zoete aardappel met currysaus. Hmmm, wat een aanrader! We dronken wijn en bespraken alle in’s en out’s over studieperikelen, stage, mannen (altijd een favoriet onderwerp), een uitgebrande badkamer (oei), hardlopen foto2ama(help, de Zevenheuvelennacht is al bijna!) en de laatste mode.
Omdat we allebei héél véél van amaretto houden waren we natuurlijk heel blij toen we deze bij onze cappuccino kregen ;).

Roos wilde me heel graag meenemen naar het Belgisch biercafé Olivier, welke is uitgeroepen tot het beste cafe van Nederland door Misset Horeca. Olivier is inderdaad heel populair: toen we binnen liepen konden we onze kont niet meer keren en liepen we alle serveersters in de weg. Jammer! Ik kom er grakatag een keer terug op een rustiger tijdstip, want die biertjes wil ik natuurlijk wel een keer proberen! De kat die we vonden in een kastje bij de ingang bleek overigens niet zoveel last te hebben van de drukte: die sliep lekker door.

Na veel moeite hebben we uiteindelijk toch een plekje in een cafeetje kunnen bemachtigen en hebben we er een goed bokbiertje gedronken. Heerlijk om zo het weekend in te gaan. Ik heb zoveel leuke zaakjes gezien waar ik zeker nog een keer heen wil!

Wat zijn jullie favoriete plekken in Utrecht?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>