Diary Day – oktober #2

Diary Day – oktober #2

Diary Day – oktober #2

Het dolfinarium in Harderwijk: je kan geen stap verzetten of je struikelt over een buggy, een knuffelbeer of over een verdwaald kind. En als je eenmaal veilig op een stoeltje denkt te zitten voor de dolfijnenshow, kun je altijd net nog even die trap in je rug van het kind achter je verwachten. No offense, ik hou van kinderen. Maar dit waren wel héél veel kinderen bij elkaar .

Het dolfinarium is echt gericht op de shows; dolfijnen die drie meter hoog springen, zeeleeuwen die meespelen in een toneelstuk…  Best bizar. Ik vraag me af hoe lang ze moeten trainen om dat voor elkaar te krijgen.
Voordat de dolfijnenshow begon, was er onder luid gejuich en een groot applaus ineens een huwelijksaanzoek gaande. Leuk! Helaas kreeg ik de helft niet mee omdat ik niet snapte waarom iedereen klapte en ik in het donker naar wat dolfijnen tuurde die rondzwommen. Wel een gek idee trouwens: ben je ten huwelijk gevraagd, moet je nog een half uur naar een dolfijnenshow kijken met als onderwerp ‘afval hoort niet in de zee’. Haha! En daarna heel romantisch uit eten bij het friettentje naast het theater. Ze vond het zelf niet zo erg, want ze zei gelukkig voor hem gewoon ja.

Verder hebben we naar walrussen gekeken die zich opdrukten en buikspieroefeningen deden. Echt waar joBlog #2ngens, hoe is het mogelijk dat een walrus van 1000 kilo wél in staat is om zichzelf van de grond te krijgen, en ik niet? Interessante kwestie voor op de zondag.

Op maandag ben ik de stad in geweest om cadeautjes te halen voor de verjaardag van J. Gelukkig heeft hij altijd een verjaardagswens en was ik snel klaar (just kidding).
In de middag ben ik over mijn eigen drempel gestapt en ben ik met een pauze van een jaar de sportschool weer ingestapt, waar ik meedeed aan een massale groepsles. Jumping jacks, rondjes rennen, en jawel… daar lagen we dan met vijftig vrouwen als een stel ongetrainde walrusjes push-ups te doen. Ik geloof dat ik nog even moet oefenen. Toen ik de sportschool uitliep kreeg ik nog een dikke high-five en een appel van de mascotte van het sportcentrum. Yeah!

In de avond heb ik de welbekende monchoutaart gemaakt voor de verjaardag van J. die dinsdag jarig was. Love it!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>