De Grote 25 Foodvragen Tag!

De Grote 25 Foodvragen Tag!

food
Wie mij een beetje kent weet dat ik van lekker eten houd. Ik vind het heerlijk om te koken en om wat uren in de keuken door te brengen om een volwaardige verse maaltijd op tafel te toveren. Maar goed, ook ik heb zo mijn guilty pleasures en heb wat rare eetgewoonten. Ik werd toen ook heel blij toen ik deze tag voorbij zag komen. Wil jij weten wat het allergekste is wat ik ooit heb gegeten?

Wat is je favoriete ontbijt?
ontbijt

Oké, dit vind ik nu al een moeilijke vraag. Ik heb zoveel favoriete ontbijtjes! Het allerlekkerste vind ik denk ik een romige kwark met muesli, druiven en wat honing.
In het weekend maken we altijd als brunch een meergranenbroodje uit de oven met ham en salade en een smoothie. Dat is dan weer voor in het weekend mijn favo ontbijtje!

Hoe drink je je koffie?
koffie

Ik ben zo’n eeuwige twijfelaar. Dan drink ik liever cappuccino, dan liever pikzwart en zo sterk mogelijk. Op dit moment ga ik door zo’n doe-mij-maar-sterke-koffie periode. Maar een cappuccino van de Starbucks gaat er nog altijd in hoor!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
geitenkaas
Met stipt op 1: GEITENKAAS. En honing. Oh man. Zin in.

Soep of salade?
IMG_20141119_124434[1]

Salade, zeker weten! In de zomer zou ik het liefst iedere avond een maaltijdsalade eten. M’n vriend vindt dat niet leuk, die wil het liefst iedere dag boerenkool met worst :).

Wat is je favoriete kookboek?

Gewoon wat een studentje 's avonds eetGewoon wat een studentje ‘s avonds eet. Het liefst kook ik zo vers mogelijk, maar soms is het zo leuk om juist gewoon wat nieuwe dingen uit te proberen met pakjes en zakjes. Who cares?

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Jeeeeeeeeetje, wat is dit voor vraag dan.

Welke keuken (land) is je favoriet?

piadina
Met STIPT op nummero uno: Italiaaaaaaa. Ik ben zo dol op pasta, pesto, pizza, piadina’s, mozerella dat je me er zeker weten midden in de nacht wakker voor zou kunnen maken. Het is het enige land waar ik zo zonder probleem heen zou kunnen verhuizen. Wat eten betreft dan hè! En wat betreft het weer ook trouwens.

Wat is je favo foodfilm?
Haha huuuuuh. Ben ik zo dol op eten, kan ik niet eens een foodfilm bedenken.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
m&m

M&M’s, gek word ik er van! Ik kan er niet afblijven. Misschien omdat ze er zo vrolijk uitzien. Ik doe echt m’n best, maar iedere keer denk ik: ach, eentje kan wel. En dan zijn het er zo tien. Heel irritant! En we hebben ze altijd in huis, want J. is er dol op en kan ook niet zonder.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Poeh, wat lastig! Ik denk Jamie Oliver. Ik maak z’n recepten niet vaak (uh.. misschien nooit) maar ik vind z’n programma’s altijd super om te zien!

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten, zeker weten! Lekker lang tafelen met wijntjes on the side. Heerlijk!

High end of Low profile?
Hmm, het hoeft van mij allemaal niet zo chique, liever niet zelfs. Maar ik kan er wel echt van genieten als er een keer gerechten op tafel komen die net iets anders zijn dan anders. Dan betaal ik liever wat meer. Maar soms is een flinke burger met een biertje ook gewoon heel gezellig!

Wat is je lievelingsrestaurant?
bar
Meestal raak ik wel een beetje uitgekeken op een restaurant als ik er vaak kom. Ik ben vorig jaar een keer bij Bar Lekker in Huissen geweest. Súúúúperlekker gegetenDat is op dit moment wel echt m’n nummer 1!

Boodschappen doe ik bij…
De Appie! Echt altijd. Alhoewel het voor de portemonnee misschien wat verstandiger zou zijn om soms eens langs de Aldi te lopen. Maar ik haat de Aldi. Hebben jullie dat ook? Ik vind het altijd zo raar dat ze geen winkelmandjes hebben.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.
Dat was zeker weten bij Bar Lekker, het restaurant wat ik net al noemde. Als dessert hadden ze zelfgemaakt Snickers-ijs. MAN dat was lekker!

Wat is je favo cocktail?
mojito
Een Mojito is altijd goed. Laatst heb ik bij Rose’s aan de rijnkade in Arnhem een cocktail gedronken die ze daar Sophisticated noemen. Met prosecco, limoen en licor 43. Shit, dat was lekker!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Georgieeeeeeee

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Jeutje, een heleboel! Qua etenswaar in ieder geval verse groenten en fruit. Verder kan ik niet zonder cola zero en thee (Rooibos mango & peach). Oh ja en m’n standaard boterhammetje met kaas kan ook niet achterblijven :).

Mijn favo snack is…
koekjes
Koekjesssss

Wat zit er op jouw pizza?
Zeker weten geitenkaas, parmaham, rucola en pijnboompitjes. Heerlijk!

Wat lust je echt niet?
Er is serieus maar één ding van alle dingen op de wereld die ik ooit heb geprobeerd die ik echt niet lust. En dat is bleekselderij.

Mijn favoriete foodblog is…
Chickslovefood.com

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Tja… goeie vraag hoe dat heette. Ik vond het grappig om iets randoms op de kaart te bestellen in Italie toen ze geen Engelse kaart hadden. Er was echt niets van te maken, dus ik wees gewoon maar wat aan. Uiteindelijk kreeg ik een bord vol zwarte korreltjes met stukjes worst erdoorheen en een mega soort garnaal erboven op. Niet echt een succes en nog steeds geen idee wat het nou precies was. Ik denk iets van zwarte rijst ofzo.

Wat staat er op je food bucket list?
Sprinkhanen. Die wil ik zeker een keer proberen!

Ik kan niet leven zonder…
Kaaaaaaaaaaaaas

Liefs


One thought on “De Grote 25 Foodvragen Tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>