Bus

Bus

Bus

Nu ik wat verder van de universiteit en van mijn werk woon, ga ik dagelijks heen en weer met de bus: een uur heen, een uur terug. Dat is toch zo’n tien uur per week. Ik kan jullie vertellen: je maakt wat mee tijdens al die busritten. Een zeker zestigjarige buschauffeur die een lekker hakplaatje opzet terwijl de meerderheid van de reizigers eruit ziet alsof ze naar de bingo gaan (gelukkig konden ze erom lachen, op een enkele mopperkont na), een gefrustreerde buschauffeur die uit zijn plaat gaat (maar dan ook écht!) omdat een arme jongeman geen gedag had gezegd bij binnenkomst, of een buschauffeur die bij een halte de deuren open laat gaan en gelijk weer dicht doet om vervolgens bulderend van het lachen door te rijden en een groepje studenten in de kou laat staan. Ik zou hier natuurlijk niet om mogen lachen, maar best heel grappig is het wel.

Niet alleen de chauffeurs kunnen er wat van, ook mijn medereizigers laten me regelmatig versteld staan. Laatst zag ik een man die de een rechthoek uit alle bladzijden van een boek had gesneden zodat zijn e-reader er precies inpaste. Die arme man kon toch niet zonder de beleving van het vasthouden van een boek. Wat een held!
Of een man die door de hele bus loeihard een soort Arabisch gebedslied liet horen via YouTube. Was dat even schrikken (ik kijk teveel Homeland).
De gesprekken van roddelende pubermeisjes of kibbelende stelletjes zijn trouwens ook bijster interessant. Zo heb ik toch maar weer mooi van een stel veertienjarigen geleerd dat je je UGGS ritueel moet verbranden (haha) of anders echt alleen maar thuis aan mag trekken als niemand het ziet. Oh ja, en het woord YOLO is nog steeds hip onder de jongeren (mag ik even huilen).

De gesprekken van kibbelende stelletjes gaan bijna altijd over het huishouden of over geld. Zo was een meisje een keer goed kwaad op haar vriend toen hij haar vertelde dat haar witte bh in de wasmachine roze was geworden door zijn blouse. Een ander meisje was boos op haar vriend omdat er ineens een paar honderd euro van haar rekening was en zij hem beschuldigde. Echt iets wat je even lekker in de bus moet bespreken inderdaad.
Ach, er valt veel te klagen over het reizen met de bus, maar even ongegeneerd andermans gesprekken luisteren doen we uiteindelijk allemaal graag. Toch? :)


4 thoughts on “Bus

    1. kimziej Post author

      Haha ja en ik kan er nog één aan toevoegen! Gisteren in de bus gezeten met een buschauffeur die uitgebreid met Katy Perry meezong. Wel gezellig ;). Wat is het gekste wat jullie in het openbaar vervoer hebben meegemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>