Boer Zoekt Vrouw – Speeddates

Boer Zoekt Vrouw – Speeddates

Knipsel

Het was me wel weer een aflevering! Echt? Ja man. De brieven zijn uitgedeeld en de vrouwen zijn uitgezocht. Dames met veel te grote tassen lopen Yvon tegemoet en staan er een beetje schaapachtig bij. Past perfect bij een vijftal boeren, zou je zo denken! Welke boer blijkt een echte casanova en wie laat duidelijk zijn onervarenheid in het daten zien? Ik praat jullie weer helemaal bij!

De boeren en Bertie nemen nog even snel de post door om de namen nog even goed bij de foto’s te stampen. De vrouwen komen ondertussen heel toevallig per vijf binnenlopen, waarbij één dame in het bijzonder het nodig vond om een hele huifkar achter zich aan te trekken.

En dan is het zover: de boeren komen huppelend van de trap af terwijl de dames als een stel stampende schaapjes uit hun dak gaan. Geert likt z’n lippen nog eens goed af: die ziet het allemaal wel zitten.

Het speeddaten is begonnen. ‘Femke!’ zegt Tom tegen Harmke. Nee, niet één keer: TWEE KEER. Tom! Ga je schamen! Met Tom en Lieke lijkt het beter te klikken. Met haar zwoele stem en doordringende oogcontact krijgt ze Tom wel even aan het slikken. Tom is niet zo van de diepgaande gesprekken: ‘Bos haar, bos krullen, wat wil je nog meer?’
De dames in kwestie weten ook wel wat ze willen. Die glibberen zwijmelend van gewilligheid zowat van de bank af met een grijns die niet van hun gezicht af te meppen is. Tot het keuzemoment daar is. De grijns van blondines Lieke, Femke (of was het nou Harmke?), Leonie, Lotte en Rinke blijft nog even op hun poppengezichtjes staan. Tom heeft duidelijk iets met eindletter -e. De andere dames storten langzaam in elkaar van pure wanhoop en liefdesverdriet. Hèhè, eindelijk die grijns weer op neutraal.

Theo heeft ondertussen echt diepgaande gesprekken met zijn dames. ‘Je valt me best mee’, zegt hij. De volgende dame wenst hem nog veel sterke en succes. Zul je nodig hebben, jongen! Gelukkig is het toch nog goed gekomen. Meesie, Miranda, Ria, Karin en Sandra daten lekker verder. Go Theo!

Bertie zit er lekker nonchalant bij. Benen wijd in een hoek van 60 graden en ouwehoeren maar. Alhoewel er nog niet veel uit haar mond komt: ‘Ik moet altijd even opstarten, dus verwacht niet teveel van me’, licht ze toe. Ook aan het eind van de dag moet ze even ‘dzzzzz’, zegt ze. Oké, Bertie. Ze kan nog net uitbrengen dat Siska, Joke, Rosita, Katerien en Esther doorgaan naar de volgende ronde. Tot zover Bertie.

Jan heeft een date met zijn buurvrouw (echt jongen, waarom, WAAROM?! Doe een keer één stap buiten je boerderijtje en je staat in haar slaapkamer). Godzijdank heeft Jan zijn roze bril en piercing weggelaten. Echter blijkt er nog een belangrijk accessoire te ontbreken waar hij door zijn date even streng op gewezen werd: waar is de schaap-broche die ze naar hem had opgestuurd?! (en die ze zelf draagt). Jan heeft er schijt aan: ‘ik weet niet eens of ik dat ding nog heb’. En gelijk heeft hij.
Marieke, Vivian, Rianne, Stephanie en uiteraard buurvrouw Laura mogen met Jan mee. Gelukkig laat ie het kind met d’r schaapjes-broche lekker thuis.

Geert is vooral op zoek naar iemand die zijn brood kan smeren. En die zoektocht is ZWAAR, loodzwaar. Zó zwaar dat hij na vijf dates echt even moet gaan slapen. Yvon komt hem snel ontwaken: ‘sta je daar nou nog in je onderbroek?!’ Hup, snel weer broekie aan en gaan met die banaan. Hilly, Ada, Hetty, Mary, en Geertje (what’s in a name) gaan graag mee met (op?) die banaan.

Dat was me het uurtje wel weer! Volgende week meer Boer Zoekt Vrouw. Zie jullie dan!

Liefs

PS: op de hoogtes blijven van mijn blogs? Check mijn Facebook en/of Twitter pagina!

 


5 thoughts on “Boer Zoekt Vrouw – Speeddates

  1. peterpan@disneyland.usa'Peter

    Dit essay is 10x beter dan de uitzending. Als vrouw zou ik gillend weg lopen, maar ik krijg de indruk dat iedereen wanhopig is als ik let op de vragen van de boeren.
    Ik vind het altijd weer voer voor psychologen en als je nog geen onderwerp hebt voor je scriptie is dit dé gelegenheid.

    Volgende keer kom ik weer langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>