Boer Zoekt Vrouw – Logeerweek

Boer Zoekt Vrouw – Logeerweek

Boer zoekt vrouw - logeerweek

Ja hoor, het is zover. De logeerweek is begonnen! En wat was het weer een mooie aflevering. Stille Bertie, gewilde Tom, gewillige Geert, rustige Theo en eilandjongen Jan deden hun uiterste best om de dames het hofje te maken.

Geert staat natuurlijk te springen om zijn dames en kan niet wáchten om de dames te ‘voelen’. Dat hij lang niet heeft gezoend is duidelijk. Wanneer Yvon binnenloopt, springt hij op en wanneer zij hem drie zoenen wil geven begint hij rechts in plaats van links. Leuk geprobeerd Geert. Zijn hond is trouwens net zo gewillig: die staat als een malle Henkie voor het raam te springen.
Wat een kerel is het ook.

Bertie vindt het allemaal retespannend. Vooral dat ze dan van alles samen moeten gaan doen. Dus. Bertie is vooral bang dat het niet loopt. Nu denkt ze dat het dan wel los zal lopen. Nou, ik niet. Als het niet loopt, dan loopt het óók niet los.
Zoals ik al verwachtte staat Katherine als eerste voor de deur en wordt ze begroet door een tongtastelijke bulldog. Lekker hoor. Terwijl de drie dames een broodje eten, is het tijd voor de eerste ongemakkelijke stilte. Heerlijk leedvermaak.
Katherine blijkt trouwens vágetarisch, omdat ze alleen rookworst eet. Echt superlogisch. Bertie vindt ‘t allemaal maar lastig: ‘Ik ben natuurlijk een fantastische gastvrouw. Ik ben heel attent en ik zorg de hele tijd dat iedereen gespijsd en gelaafd is, not‘. Arme Bertie, je zou bijna denken dat ze lesbie is.

Jan maakt z’n boerderijtje aan kant terwijl de drie dames bijna arriveren. En hoe. ‘IK BEN NOG NOOIT OP TEXEL GEWEEST. IK BEN HIER VOOR HET EERST! IK BEN ECHT NOG NOOIT OP TEXEL GEWEEST’ gilt Marieke. Nou, ik ook niet Marieke. Doe niet zo hysterisch. God, wat is ze irritant. Heel charmant ook hoe ze op haar billen de auto uit stuitert. Terwijl de dames een kamer toegewezen krijgen en geen woord uit lijken te kunnen brengen zonder te giechelen en hinniken als een stel hysterische paarden, lijkt Jan het wel naar zijn zin te hebben. Met z’n vieren melken ze de schaapjes. ‘HIJ ZUIGT GEWOON NIET BIJ MIJ!’ gilt Rianne als haar melkapparaat niet werkt. Haar hoofd spreekt boekdelen als Jan haar mededeelt dat het een geintje was. Jan vindt haar niet zo snugger. En terecht.

Theo ontvangt de dames samen met zijn zus. Meeeh. Maar ik vergeef het ‘m wel. Theet is tof. Niks mis mee. En hij lijkt op Erwin Koeman. Het klaagzang over z’n stekkie gaat de eerste minuut al van start. ‘Het is wel oubollige hè’. Tja, je wil een boer of niet.
Theo is een echte gastheer en laat de dames lekker zitten terwijl hij bami uit een pakje opwarmt. Of nou ja, de intentie was er.

Tom is helemaal klaar voor zijn blondines. Rimke maakt vast een praatje met Tom in de schuur. ‘Hier gaan we het een weekie doen’. Oh ja?
Zou iemand trouwens nooit tegen de dames hebben verteld dat je nooit oranje mag dragen, alleen tijdens het EK of WK? Oranje broek, oranje sjaal, oranje jassie, oranje laarzen. Oranje overall. Man man man.  In hun oranje gewaad draven ze het tulpenveld over. Lotte vraagt zich af of tulpen vanzelf de goede kant opgroeien. Guttegut. Minpuntje voor onze blonde krullenbol. En Leonie heeft nog nooit een tulpenbol in de grond zien liggen. Ook bijzonder.

Ooooooh en dan Geert! Daar kan ik echt een boekwerk over schrijven. Mary komt aangelopen en de gewillige oogjes van Geert beginnen gelijk te twinkelen. Ik zag het al van een kilometer aankomen. Niks geen zoen op de wang. BAM. Flinke lebber recht in d’r gezicht. Zonder tong, dat dan nog net wel.
Mary houdt trouwens van hele dagen poetsen. Geert kan z’n lol niet op! Ouwe lolboek. ‘Als een vrouw een aanrecht schoonmaakt, glimt ie. Als een man het doet, blijft ie dof’. Hij weet het wel weer mooi te verwoorden. ‘Ik ben wel voor emancipatie, maar een vrouw kan het beter’. Zou ik ook zeggen ja.
De drie dames mogen gezellig met z’n drieën in een slaapkamertje. ‘God, wat leuk’, zegt Hetty. Geert komt af en toe wel even langs, zegt ie. Als ik een van die dames was, had ik voor aanvang van nacht één een emmer water boven de deur gehangen. Of een bewaker ingehuurd. Voor je het weet heb je ineens een kwartet.
Geert vindt dat Hetty met d’r dikke kont aan de kant moet gaan. Ik vind Geert niet zo aardig. Geert vindt Mary wel aardig. Hij pakt ‘r ff lekker beet en knuffelt en zoent ‘r plat. Net als Ada en Hetty. En dat vindt Mary weer niet zo leuk. Zucht, lastig hoor, dat daten.

Dat was ‘m alweer! Volgende week weer een nieuwe update van de logeerweek.
Op de hoogte blijven? Volg me dan op Twitter en/of Facebook.

Tot volgende week lieve boeren en boerinnetjes!

Liefs


One thought on “Boer Zoekt Vrouw – Logeerweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>