Boer Zoekt Vrouw – De Brieven

Boer Zoekt Vrouw – De Brieven

brieven
Eindelijk is het moment dan daar: boer zoekt vrouw is weer begonnen! Vorige week stelde ik de boeren aan jullie voor, en vanaf vandaag kunnen jullie iedere zondagavond een compilatie verwachten van de beste momenten uit Boer Zoekt Vrouw.

En dan nu: tijd voor de brieven! Hoeveel brieven zou de zelfverzekerde Geert krijgen? En hoeveel pallets zouden er nodig zijn om de brieven aan boer Tom te leveren? Dit seizoen zijn een record aantal brieven aan de boeren verstuurd: maar liefst 2388 vrouwen zagen hun ware liefde in september op de buis voorbij komen.

De Brieven

Yvon gaat eerst langs bij Jan uit Texel, met een nieuwe bril. Een roze welteverstaan. Jammer trouwens dat hij zijn oorbel nog steeds draagt. Jan ziet met zijn bril alles rooskleurig in en hoopt op meer dan 200 brieven, maar krijgt er 110. Hij gaat gelijk met zijn vriend Robin aan de slag om al zijn brieven te ordenen. De stapel ‘nader te bepalen’ wordt groter en groter.

En dan boer Leo, die enige ondertiteling nodig heeft. 48 brieven krijgt hij. Hij is hiermee niet door naar de speeddates, maar Yvon wil nog wel even benadrukken dat hij de brieven ‘op zijn dooie akkertje’ kan gaan bekijken.

Boer Gert-Jan heeft slechts twee brieven gekregen, maar het goede nieuws is dat de twee (goed gevulde) dames gelijk met Yvon in de auto zijn gestapt om een ongemakkelijk etentje met Gert-Jan aan te gaan. Gelukkig zorgt Yvon voor wat muziek om de stilte te doorbreken.

De optimistische en zelfverzekerde Geert doet het dan toch iets beter: 65 jaar en dan 89 brieven binnenslepen. Hij begint gelijk met het vergelijken van de foto’s: ‘Dat koppie… bosje haar… rode lippies, blauwe oogies’. Geert ziet het allemaal wel zitten. Ada ook, want die denkt de glimmende aardbei te zijn waar Geert naar op zoek is.

Boer Mario doet op z’n gemakje en schenkt eerst een kopje koffie in. Hij gaat er even goed voor achterover zitten en verwacht tussen de 80 en de 120 brieven te krijgen. De waarheid is echter minder rooskleurig: 16 dames zagen iets in boer Mario. Misschien had hij beter niet kunnen zeggen dat hij nooit iets voor een vrouw had gedaan en dat hij iedere dag kant- en klaarmaaltijden eet.

En dan boer Tom, welke even 1808 brieven te verwerken kreeg. De eerste de beste kaart die hij opentrekt is al geen kattenpis: een zingend tulpenveld waar een hoofdje van een blondine uitsteekt. Die wordt het in ieder geval niet, want zijn vrienden zijn het unaniem eens dat het meisje van zijn dromen niet teveel altijd op de voorgrond moet willen treden. Daarnaast moet ie ook maar eens naar het innerlijk kijken in plaats van alleen chickies uitzoeken.
Uiteindelijk is het Tom dan toch gelukt om 10 dames uit te zoeken, waarbij hij niet zo goed naar het advies van zijn vrienden geluisterd lijkt te hebben. De betreffende dames zijn van het soort dat de geblondeerde haren laat wapperen in de wind om vervolgens met een eendengezicht een selfie te maken. Naaah, toch jammer Tom.

Theo zou dik tevreden zijn met twintig brieven, maar krijgt er 73 en zit er dus bij. Hij krijgt ook nog eens roze koeken cadeau. Die is vast zo blij als een aardbei!

Willem denkt dat de vrouwen niet door de brievenbus komen. Nou, wel dus. 56 brieven heeft hij maar liefst gekregen. Hij is hiermee echter niet door en Willem lijkt dan ook diep teleurgesteld. Zijn bijdehante zoontjes leggen haarfijn uit dat hun vader er helemaal klaar mee is. Maar op de vraag of hij denkt dat het allemaal mislukt is, zegt Willem na een keer slikken dat hij denkt van niet: ‘Ik zal het even kritisch bekijken’.
Ik vermoed dat Willem na deze aflevering toch wat minder dan 56 brieven zou krijgen. Blijkbaar ambieerde hij liever een tv-carrière dan een fijne liefdesrelatie. Ik denk dat je beiden nu een beetje hebt verpest, Willempie.

En dan de stoere en lieve boerin Bertie, welke op zoek is naar net zo’n lieve en stoere boerin. 175 lesbo’s schreven een liefdesbrief aan Bertie, waaronder ook een ‘in-between’. Bertie weet niet zo concreet wat een in-between is, maar als ze de foto ziet wordt het wel duidelijk. ‘Oh ja, dat is wel echt een in-between’.

Janko had al een tafel vol met cupcakes klaar staan om gezellig met Yvon op zijn terrasje te chillen. Maar Yvon heeft andere plannen en neemt hem mee naar een tuin waar een deel van zijn briefschrijfsters de bloemetjes buiten zetten. Ze gaan gezellig in een kringetje zitten. Gerdien wil nog even zeggen dat ze dol is op de kuiltjes in zijn wangen.

Dat was het dan! De boeren hebben hun liefdesbrieven in ontvangst genomen. Bertie, Geert, Jan, Theo en Tom gaan door naar de speeddates. Volgende week weer een nieuw verslag. Op de hoogte blijven? Volg me op Twitter en/of Facebook!

Vergeten wie ook alweer wie is en hoe ze er uitzagen? Kijk dan even hier!

Liefs


4 thoughts on “Boer Zoekt Vrouw – De Brieven

  1. andrea.oosting@hotmail.com'Andrea

    Haha leuk geschreven! Ik dacht bij Willem dat hij t wel fijn zou hebben gevonden als BzV alles had geregeld, zodat hij meer verplicht werd. Maar zijn zoons zijn écht geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>